ترکیبات بره موم


بره موم ترکیبات شیمیایی پیچیده‌ای دارد و رنگ آن از خرمائی سبز تا خرمائی قرمز متفاوت است.
در دمای معمولی نرم و چسبنده و در دمای پائین سخت و شکننده می‌باشد، در ۸۳ درجه سانتی گراد ذوب می شود. مزه‌اش تلخ است، بوی شدیدی دارد و خیلی چسبناک است، درآب غیر محلول و در الکل حل می‌شود.


ترکیبات شیمیایی ساده و احتمالی بره موم شامل

موم ۳۰ درصد
رزین و بالزام ۵۵ درصد
روغن های فرار ۱۰ درصد
گرده گل ۵ درص


حداقل ۱۸۰ نوع ترکیب مختلف در بره موم شناخته شده است که شامل

گروه های تشکیل دهنده ترکیبات نوع ترکیبات
فلاونوئید ها استرها، فنولیک اسیدها صمغ ها
موم زنبورعسل موم‌ها و اسیدهای چرب
پروتئین ها (۱۶ اسید آمینه آزاد بیشتر از یک درصد آرژنین و پروتئین با هم ۴۶ درصد کل مواد) گرده
مواد فرار چربی های ضروری
۱۴ ماده‌معدنی در حد ناچیز، آهن و روی کمی بیشتر از حد معمول، ستون‌ها؛ لاکتون‌ها، کوبینون‌ها، استروئیدها، اسید بنزوئیک، ویتامین‌ها، قندها مواد آلی و معدنی


 مهم ترین محتویات داروئی فعال در بره موم فلاونوئیدها و فلاون‌ها می‌باشند که فلاونوئیدها نقش بسیار مهمی را در رنگدانه‌های گیاهان بازی می‌کند که مهم‌ترین آنها ۷۵ در هیدروکسی فلاون می‌باشد.
نقش فلاونوئیدها در فعالیت بیولوژکی بره موم اثبات شده است. حداقل ۳۸ نوع فلاونوئیدها در بره موم شناسائی شده است که شامل:
گالانگین، کامنپرول، کورستین، پینوسمبرین، پینوبانکسین می باشد.

برخی از فنولیک‌ها شامل:
سینامیک الکل، سینامیک اسید، وانیلین، بنزیل الکل، بنزوئیک اسید، کافئیک و فرولیک اسید می‌باشد.
عامل اصلی خاصیت میکروب کشی بره موم کافئیک اسید می‌باشد.